Voordelig Lenen

Het is de laatste jaren veel makkelijker geworden om goedkoop krediet af te sluiten. Het internet heeft hierbij een heel grote rol gespeeld. Voordien moest men telkens naar de bank gaan voor het aanvragen van een offerte. Nu kan u op de meeste sites van banken en kredietverstrekkers al een offerte aanvragen vooraleer u uit uw zetel stapt om de lening af te sluiten.

Dit heeft er voor gezorgd dat er meer concurrentie is tussen de verschillende kredietverstrekkers, men gaat niet meer bij enkele bekende banken horen wat zij te zeggen hebben. Je kan nu ook met één klik naar de onbekende instellingen gaan om geld te lenen.

 

Goedkoop krediet zoeken

Voordelig lenen is, zoals eerder vermeld, een stuk simpeler en sneller geworden. Het is vandaag de dag slechts een kwestie van verschillende kredieten met elkaar te vergelijken op basis van de gevonden informatie op de websites van de financiële instellingen. Om allemaal nog makkelijker te maken kan je ook gebruik maken van de verschillende “vergelijkingssites” op het web. Hier kan je de verschillende banken en kredietverstrekkers vergelijken op basis van de ingevulde informatie. In vergelijking met 20 jaar geleden, voor de opkomst van het internet, is het allemaal kinderspel geworden.

 

Lenen met, of zonder onderpand?

Bij het afsluiten van een lening kan je kiezen tussen een lening met onderpand, of zonder. De best bekende lening met onderpand is waarschijnlijk de hypothecaire lening. Dit is een lening waar de financiële instelling een waarborg van de kredietnemer eist, dit is om zichzelf in te dekken tegen een eventuele wanbetaling. Als je dit soort lening afsluit dan zal de bank een hypotheek nemen op een onroerend goed. Bij een woonlening is wordt er meestal een hypotheek genomen op de aangekochte woning. Een hypothecaire lening kan tot in de duizenden oplopen.

De meest voorkomende leningen zonder onderpand zijn zijn het doorlopend krediet en persoonlijke leningen. Een doorlopend krediet heeft meestal een hogere rente dan een persoonlijke lening. Daar tegenover staat dat wel dat een doorlopend krediet een stuk flexibeler is. Zo kan je op elk moment geld opnemen en aflossen. In het contract van een persoonlijk krediet staan al van te voren de looptijd en maandelijkse lasten vast.

Het is meestal wel duidelijk of je met of zonder onderpand gaat lenen. Een hypothecaire lening wordt enkel afgesloten voor grote bedragen. Als je bijvoorbeeld een nieuw huis of auto wil kopen. Het is hier daarom ook enorm belangrijk dat je genoeg tijd investeert in het opzoeken van informatie en het vergelijken van alle opties. Als je dit niet doet en naar de dichtstbijzijnde bank stapt kan je veel geld verliezen.

Als je zonder onderpand gaat lenen kan het al wat moeilijker zijn om te beslissen tussen de twee. Ben je van plan om in de nabije toekomst nog geld te lenen? Dan kies je misschien best voor een doorlopend krediet. Is het maar een éénmalige lening en je denkt niet dat je nog binnenkort geld moet lenen? Dan is de persoonlijke lening wel iets voor jouw.

Besluit

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de kredietnemer, zolang je jezelf maar genoeg informeert en de volledige capaciteit van het internet gebruikt.

standard