Verbeteren van negatief bkr

Bent u het beu om met een negatief bkr telkens een lening zonder bkr toetsing aan te vragen bij de banken of kredietverstrekker? Wilt u weer zoals de meesten bkr geld lenen. Dan is de eerste stap het controleren van uw krediet rapport bij het BKR.

 

Kredietrapport opvragen

U heeft het recht om dit in te zien en veranderingen aan te brengen indien u niet eens bent met de inhoud. Hiervoor moet u contact opnemen met de desbetreffende bank of financiële instelling.

Gezamenlijke Hypotheek

Als uw BKR nog negatief is omwille van een een gezamenlijke hypotheek, maar ondertussen gescheiden bent. Laat dit dan weten aan de kredietverstrekker, annuleer de gezamenlijke lening en verdeel de schuld. In sommige gevallen wordt uw krediet al meteen terug positief omdat het uw ex-partner was die een slechte geschiedenis had met het lenen.

Voetafdruk achterlaten

Ga niet direct een aanvraag indienen om uw krediet rapport in te zien. Telkens als u een aanvraag indient laat u een voetafdruk achter. Uw potentiële kredietverstrekkers in de toekomst hebben toegang tot uw rapport en kunnen alle voetafdrukken zien. Dit kan leiden tot de conclusie dat u wanhopig bent of zelfs probeert te frauderen.

Krediet oversluiten

Als u meerdere leningen hebt openstaan, overweeg dan om deze over te sluiten. Een lening oversluiten betekent dat je verschillende lopende kredieten samen onder één gemeenschappelijk krediet plaatst. Dit zorgt vaak voor het dalen van de totale rente, iets wat goed in uw kredietrapport staat.

Oppassen voor luxe met doorlopend krediet

Zorg altijd dat u enkel leent wat u nodig heeft, ga geen extra luxe opzoeken waardoor u een volgende lening moet aanvragen of meer geld moet opnemen wan uw doorlopend krediet. Probeer ook altijd op tijd terug te betalen, éénmaal je 2 maanden te laat betaald heb je een A-codering. Als je dus problemen hebt met het terugbetalen, houd uw kredietverstrekker op de hoogte van de problemen. Zij kunnen u misschien wel helpen met het vinden van een oplossing.

Ongevallen

Er zijn ook extreme omstandigheden waardoor je een negatief BKR kan krijgen. Heb je bijvoorbeeld een ongeluk gehad, vergeet dit dan niet te melden aan uw kredietverstrekker. Zij kunnen u ook hier helpen met het vinden van een oplossing in plaats van het geven van een A-codering in de databank. Zorg altijd dat u een verklaring hebt om toe te voegen aan uw kredietrapport.

Alles up-to-date houden

Uw kredietrapport up-to-date houden is zeer belangrijk. Hierdoor weet je alles wat er in staat, en kan je vreemde activiteiten, zoals een lening van een onbekend account, snel opmerken. Identiteitsfraude is een mogelijk oorzaak van een negatief bkr, indien u dit opmerkt kan u best zo snel mogelijk contact opnemen met de desbetreffende kredietverstrekker.

 

Belangrijk: Liegen en het vervagen van de waarheid kan gezien worden als fraude. De bank of financiële instelling komt er heel waarschijnlijk toch achter en rapporteert je bij het bkr. Hierdoor zal het in de toekomst bijna onmogelijk zijn om BKR geld lenen of zelfs een lening zonder bkr toetsing te vinden.

standard