Lening zonder BKR toetsing – BKR geld lenen

Iedereen die ooit al eens een lening is gaan aanvragen zal het wel kennen. Als je gaat lenen is de vraag altijd of je bkr geld lenen kan of op zoek moet gaan naar een lening zonder bkr toetsing. Geld lenen zonder bkr registratie is voor de kleine man die moeite heeft met het terugbetalen. Ze is duurder in moeilijker te vinden dan alle andere kredieten. Een lening zonder bkr toetsing komt voor in verschillende soorten en formaten, maar eerst waar meer informatie over wat het bkr juist betekend.

Goedkoop geld lenen zonder bkr toetsing

Het ontstaan van lenen met BKR

Het Bureau Krediet Registratie (BKR) is opgericht in 1965 door enkele banken en financiële instellingen. Het is een centrale databank met informatie van elke persoon die de afgelopen 5 jaar een lening heeft aangevraagd. Je vind alle krediet informatie en betalingsverplichtingen van die personen terug. Als je enkel nog een lening zonder bkr toetsing kan aanvragen sta je waarschijnlijk ergens in deze databank.

Je vind hier alles van persoonlijke leningen, doorlopend krediet, hypothecaire leningen. Maar ook kredietkaarten en winkelpassen zijn hier terug te vinden.

Ook al hebt u alles terug afbetaald en zit u zonder schulden, u blijft in de databank zitten om zo anderen te waarschuwen dat u ooit een betaalachterstand hebt opgelopen. Uw A-codering mag dan verdwenen zijn, er komt een andere in de plaats die de kredietverstrekker waarschuwt zodat u enkel geld kan lenen zonder bkr registratie.

 

Het nut van het BKR

Het BKR bestaat om ons te confronteren met onze luxueuze levensstijl, om zo maatschappelijke problemen te voorkomen. Indien het BKR niet zou bestaan, dan is het mogelijk om een persoonlijke lening van 1000 euro aan te vragen, alvorens je je doorlopend krediet hebt afbetaald. Het houdt ons tegen om een luchtbel van leningen op te bouwen, die op een dag zo groot wordt dat je het nooit meer kan terug betalen, en zo in permanente schuld zit.

Als je meer dan 2 maand achterstand loopt op een afbetaling, dan krijg je een A-codering in de databank. Deze A-codering blijft totdat je hebt afbetaald. Ook na het afbetalen van uw schuld zal het niet zo makkelijk zijn om een goedkope lening te vinden met bkr. BKR geld lenen zal dus nog niet mogelijk zijn. Slechts na 5 jaar zal kunnen geld lenen met bkr.

 

Lening zonder bkr toetsing

Geld lenen zonder BKR toetsing is een krediet waar de bank zich niet informeert naar je vorige afbetalingen. Ze gaan enkel zien naar je momentele vaste lasten en inkomen. Vroeger was het zeer moeilijk om zo’n krediet te vinden, zeker als je een goedkoop krediet wou. Tegenwoordig met het internet is het allemaal veel simpeler geworden. Je kan met enkele klikken op een website met geen bkr een offerte aanvragen.

Je kan zo een lening aanvragen om een andere lening af te betalen (of krediet oversluiten). Het risico hier is dat je te veel geld gaat lenen en de rente niet meer kan betalen. Je moet hier dus zeker mee oppassen en misschien zelfs een financieel adviseur inschakelen. Deze adviseur kan u meer raad geven over hoe geld lenen zonder bkr toetsing toch nog mogelijk is.

standard