Doorlopend krediet aanvragen

Een doorlopend krediet is een lening zonder onderpand dat u toestaat om flexibel geld op te nemen. Alle bedragen die u hebt afgelost zijn opnieuw opneembaar en de rente is variabel.  Er zit wel en vast termijnbedrag aan de aflossing en rente. Het is niet altijd een goedkoop krediet.

Voordelen van Doorlopend Krediet

Eénmaal je ene lening hebt afgesloten kan u flexible aflossen en opnemen wanneer en zovaak u wilt, zolang u de afgesproken kredietlimiet niet overschrijd. Hierdoor hoeft u niet steeds een bijkomende lening af te sluiten indien uw uitgaven verspreid zijn over een langere periode. U kan hierdoor altijd wat extra geld achterhouden voor noodgevallen.

Nadelen van Doorlopend Krediet

De flexibiliteit van de lening zorgt ervoor dat je van tevoren niet kan weten waar u aan toe bent. U moet hier goed mee oppassen. De rente is ook afhankelijk van de kapitaal- en geldmarkt, hierdoor weet u nooit aan welke rente u zal moeten betalen. Een doorlopend krediet kan ook een verslavend effect hebben, het is zo gemakkelijk om geld op te nemen dat men er niet meer bij nadenkt en constant blijft lenen. Het is dus niet iets over ongedisciplineerde mensen en gokverslaafden.

Variabele Rente

Het doorlopend krediet is een lening met een variabele rent, dit betekent dat de rente op ieder moment veranderd kan worden door de bank afhankelijk van de ontwikkelingen in
de geld- en kapitaalmarkt. U blijft wel altijd dezelfde maandelijkse lasten behouden, enkel het termijn zal langer of korter duren.

Voor wie is het Doorlopend Krediet?

Als u op zoek bent naar een flexibele lening om zo snel geld te lenen wanneer u het nodig heeft en u die extra financiële ruimte geeft. Of als u bij het aanvragen van de lening nog niet weet hoeveel u wiltlenen omdat het afhangt van de onkosten die u oploopt.Zoals bij het inrichten van uw huis of het uitvoeren van verouwingen, hier kunnen altijd extra kosten bij komen waar u met een doorlopend krediet makkelijk aan geraakt. Het doorlopend krediet is dus voor duurzame investeringen.

standard