De Autofinanciering

Als u een auto met een goedkoop krediet wilt bemachtigen en het geld niet direct beschikbaar heeft kan u een autolening afsluiten. Bijna bij elke kredietverstrekker kan u een autolening aanvragen voor zowel nieuwe als tweedehandswagens. We zullen beginnen met de drie populairste soorten autofinanciering

Soorten autofinanciering

 

autofinanciering

 

Ecokrediet

Dit is een lening die enkel bedoelt is voor milieuvriendelijke wagens. Milieuvriendelijke auto’s hebben een lage CO2 uitstoot.U herkent deze wagens aan een co2 label A of B. Er is hier een verschil tussen dieselwagens en benzinewagens.
Auto’s die op diesel rijden moeten een uitstoot onder de 140 gram per kilometer hebben. Auto’s op benzine mogen maximaal een uitstoot tot 155 gram per kilometer hebben.

Een ecokrediet heeft net zoals de gewone autoleningen een vaste rente en een afgesproken looptijd. De maximale looptijd is afhankelijk van het te lenen bedrag. Net zoals bij gewone leningen kan het ook zijn dat u commerciële kortingen krijgt op ecokrediet. Dit betekent dat ze korting geven op maat van de klant. Als u bijvoorbeeld de intentie hebt om ook klant te worden van de bank, dan kan de kredietverstrekker u een lagere rente aanbieden.

Het is ook nuttig om eens het voorstel van de bank of financiële instelling te vergelijken met de offertes van de autodealer zelf. Het kan zijn dat ook zij een aantrekkelijk voorstel hebben liggen.

Ballonfinancieringen

De ballonfinanciering bezit over een heel lage rente, hierdoor verkrijgt u een lage maandelijkse last. Dit is niet omdat het een goedkope lening is, maar doordat slechts een deel van de totale aankoopprijs wordt afgelost in maandelijkse lasten. De ballonfinanciering is een kredietvorm waar u de restwaarde in één keer aflost aan het einde van de looptijd. Zo kan u een ballonkrediet van 80/20 afsluiten bij een wagen van 10.000 euro. Dan betaald u 8.000 euro in maandelijkse schijven terug en 2.000 euro is de restwaarde die u in één keer afbetaald.

Dit is een soort van optisch voorstel omdat het aanvankelijk zeer gunstig lijkt met een lage maandaflossing. Maar aan het einde van de staart hangt een onprettige verrassing. Als u de restwaarde aan het einde van de looptijd niet kan terugbetalen moet u opnieuw een lening afsluiten. Waarschijnlijk met ongunstige tarieven. U kan ook kiezen om op dit moment de auto te verkopen om zo het geld te bemachtigen om uw schuld af te lossen.

Dit krediet is dus bedoelt voor het regelmatig aan kopen van nieuwe wagens om de paar jaar.

Een 0% krediet

0% kredieten zijn leningen waarbij u geen rente moet betalen maar wel vast zit aan enkele strikte voorwaarden.
Zo moet u bij Renault bijvoorbeeld een voorschot van 30% zelf betalen en de rest in een looptijd van maximaal 36 maanden. Als u een auto aankoopt van 20.000 euro, moet u eerst 6.000 euro voorschot betalen om daarna 389 euro per maand af te lossen. Bij een gewone autolening zou u anders een maandlast van 400 euro moeten betalen over een langere looptijd.

Bij het aanvragen van een 0% krediet is het altijd best om dit aan het einde van het gesprek te doen. Zo kan u eerst onderhandelen over de prijs en eventuele gratis opties.

standard